Служителите на "Винпром Карнобат" ще продължат да ходят на работа

1
Изнасянето на стока от предприятията обаче е забранено
Изнасянето на стока от предприятията обаче е забранено Видео: NOVA

Агенция "Митници" иска удължаване на срока на затворените предприятия.

Това стана ясно от думите на зам.-директора Юлиан Мирков, който изложи становището на митниците по казуса с данъчните складове в района на Карнобат, които бяха запечатани, предава NOVA.

Дадена е възможност гроздовата реколта да бъде приета в складови помещения, за да се стигне до унищожаване на готова продукция”, поясни Мирков.

Той обясни, че работниците на заводите могат да продължат да ходят на работа, но изнасянето на стока от предприятията е забранено.

Мирков съобщи още, че проверката във „Винпром Карнобат“ е установила множество тръбни връзки, от които се извежда етилов алкохол по нерегламентиран начин. По време на брифинга бяха показани видеоматериали от извършените проверки, които доказват наличието им.

Междувременно, след като митничарите запечатаха заводите на Миню Стайков, последва и недоволство от страна на работниците, които излязоха на протести. Припомняме, че разследването срещу Стайков започна преди повече от две седмици, когато при акция на спецпрокуратурата той и още 10 души бяха арестувани. Обвиненията са в данъчни престъпления, пране на пари, производство на цигари без бандерол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари