Служители от Община Кубрат спасиха щъркелче в беда

1

РИОСВ благодариха за бързата реакция и съдействие на Община Кубрат

Служители на Община Кубрат спасиха малък щъркел в безпомощно състояние в село Точилари. За бедстващата птица бяха подадени сигнали, на които Общината реагира незабавно. Енергетикът Ахмед Ебазеров на място установил още в събота, че много млад щъркел от пролетното поколение на 2023 година е с оплетен крак в сезал. При опит да се доближи до птицата, тя успяла да излети, но случката се повторила и в неделната утрин на 30 юли, когато при завръщането си в гнездото нежното създание се оплело в жиците до гнездото със същото парче сезал и провиснало. С помощта на автовишка щъркелът бил освободен.

При първоначалния оглед в базата на ОП "Чистота" и БКС в Кубрат беше установено, че птицата е с наранявания по крилата и с възможна фрактура на единия крак. Със съдействието на кмета Алкин Неби е извършено спешно транспортиране до Регионалната инспекция по околна среда и водите - Русе, която съдейства за приемането на птицата за лечение и възстановяване в Спасителен център за диви животни - Стара Загора.

Днес птицата ще бъде захранена и отделена в специална клетка, след което ще бъде транспортирана до Спасителния център, като специалистите в крайдунавския град изразиха мнение, че щъркелът е с големи шансове за пълно оздравяване и възстановяване. Представителите на РИОСВ благодариха за бързата реакция и съдействие на Община Кубрат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари