След МОЧА обмислят да премахнат и паметника на Альоша в Пловдив

1
Според общински съветник от ДБ, Альоша символизира разединението в Пловдив
Според общински съветник от ДБ, Альоша символизира разединението в Пловдив Снимка: БГНЕС

Според общински съветник от ДБ, Альоша символизира разединението в Пловдив

И в дневния ред на Пловдив влиза премахването на паметник – този на Альоша.

Трансформация на пространството следва да има задължително. Това обаче как да се трансформира това пространство, е въпрос на дебат сред пловдивчани, каза пред БНР Веселина Александрова, общински съветник от ДБ.

Паралелно ще се обследват юридическите и технически възможности това да се случи, обясни тя.

Пловдив също е полярна тема от години. Затова и тези действия някои ги наричат закъснели. Всички политици по време на избори не повдигаме тази тема", коментира Александрова в предаването "Преди всички" по БНР.

Според нея Альоша символизира разединението в Пловдив, който всъщност е мултиетнически град на толерантността. Общинската съветничка смята, че не може това да е символът на Пловдив и да заема най-високото място в града.

Всички промени, които се случват рязко, винаги разединяват хората, подчерта Веселина Александрова. Затова и според нея дебатите трябва да се случат по-бавно.

"Не говорим категорично за демонтаж. Говорим за трансформация на пространството. През годините има най-различни идеи за това какво може да се случи на мястото на Альоша. Има идеи за промяна на статуята, така че тя да изобразява Васил Левски."

"Има данни, има слухове, говори се, че е обявен за паметник от национално значение и че собствеността е държавна, което вече малко изкривява компетентния орган, който трябва да вземе решение", заяви Александрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    22
    До 21
    Пий си хапчетата. Докато ти се пениш зад клавиатурата, аз си пия виното и се радвам на живота.
  • -5
    21
    до 20
    Аман от болни мозъци! 500 години няма държава България и можеше и още да няма, та кое е наше бе?!? Що не си поискаш и Адриатика, или пък земите в днешна Украйна, някога и те са били български?!? Ами в Гърция какво правим, и там са наши земи, а?!? Имаме два окупационни корпуса, единият със седалище Белград, втория със седалище Драма! Дали ти идва наум /едва ли/, че по този начин легитимираш действията на руснаците в Украйна?!?
  • 1
    20
    До малоумника 19
    Прочита ти на историята е тотално изваден от контекст. Стъкмистика на фактите. А фактите са, че двама сатрапи вилнеят в Европа години наред, безнаказано. Просто в единия сте влюбени заради годините поред пропаганда и промиване на мозъци! За това как сме окупирали суверенни страни не ми говори. Македония е наша и е била такава още от 9 век. Взели сме си нашето, безродник такъв! С наше, българско население!
  • 1
    19
    до 18
    Биз бизе викаш, а ние къде сме в картинката?!? Окупираме две суверени държави и освобождаваме дивизии на Хитлер за източния фронт! А въпросът с Южна Добруджа има продължение на Парижката мирна котференция и Парижкия мирен договор, там и съюзниците признават прехвърлянето! Много сте ми весели, като кажете„а“ и забравите да продължите с „б“ Защо досега никой не отговори на въпроса - Защо след като твърдите, че и Сталин е нападнал Полша, съюзниците са обявили война само на Хитлер и не само това, а в последствие се съюзяват със Сталин?!?
  • 0
    18
    До неграмотника под номер 16
    Южна Добруджа ни я връщат Германия, Италия и СССР преди войната, за да влезем на тяхна страна. Забележи - на страната на ГЕРМАНИЯ И СССР. Тогава "балшаи асвабадители" са биз-бизе с нацистките свине. Много дрънкаш, малко четеш, още по-малко разсъждаваш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари