"Да, България - Пловдив": Мястото на Альоша е в музея

1
Структурата изрази подкрепа за преместването на пропагандните символи на Червената армия
Структурата изрази подкрепа за преместването на пропагандните символи на Червената армия Снимка: БГНЕС

Структурата изрази подкрепа за преместването на пропагандните символи на Червената армия

Пловдивската структура на "Да, България" излезе с позиция относно паметника на Альоша.

"Да, България - Пловдив" изразява категоричната си подкрепа за преместването на пропагандните символи на Червената армия, възхваляващи завладяването ни от СССР и тоталитарен режим, обявен за престъпен преди 23 години.

Альоша се извисява на хълма над целия Пловдив, а в подножието му е скромният бюст на Левски! Това подчертава още повече контраста между двата символа: на чужда военна окупация и българския национален идеал за свобода и независимост.

Крайно време е да предприемем действия за преместването на пловдивския червеноармейски символ, разделящ общността на пловдивчани, и изработен по съветски проект и диктовка. Тези монументи не са паметници и "освободителната" роля на Червената армия е манипулативно изкривяване на фактите - няма нито един съветски войник, жертва за "освобождението" на суверенна България.

"Да, България - Пловдив" инициира широк обществен дебат, който през различните идеи да обедини пловдивчани относно трансформацията на пространството, заемано от Альоша, на върха на Пловдив. А мястото на Альоша е в музей – в музея на историята ни!", написаха от структурата на "Да, България".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    Дедо Мъде
    Пак, е пълно усрани евроГЕЙски ФАШИСТИ чеда, злобни и от ГЪЗ излязли!!!😡
  • 3
    4
    до 3
    Пиши бавно, че злобните пръски от устата ти се лепят по очите ти и допускаш правописни грешки.
  • 0
    3
    do 2
    Не се хаби. Дунавмост е доказана клоака на русоробски глупаци. Те са като Била хайдута им Каракачанов. Много са силни на шие ракия и 2 кила салата.
  • -5
    2
    да.
    Мястото на русофилите е в гробищата.
  • 3
    1
    фена на Путин
    Но моля ви, а вие кои точно сте, да България ? Вие легитимни колкото столипиновски цигани в гората. И вие сте едно нищо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари