Сиренето лекува черния дроб

0
Млечният продукт предотвратява натрупването на мазнини в клетките на черния дроб
Млечният продукт предотвратява натрупването на мазнини в клетките на черния дроб

Сиренето предотвратява натрупването на мазнини в клетките на черния дроб!

Само 50 грама на ден могат да излекуват черния дроб, пише „Уорлд Плъс“.

За предотвратяване и намаляване на натрупването на мазнини е достатъчно да включим прясно сирене в храната си, каза диетологът Нурия Дижанова. Според нея аминокиселината метионин, която се намира в този продукт, освобождава черния дроб от излишните мазнини.

Домашното, особено младото сирене, има една от най-добрите комбинации от хранителни вещества, включително метионин. Тази аминокиселина действа много добре на черния дроб, помага при практически всички заболявания на този орган. Мисля, че метионинът помага за намаляване на количеството мазнини в черния дроб. От научна гледна точка можем да кажем, че прясното сирене подобрява метаболизма на чернодробните клетки“, обясни Дижанова, предава БГНЕС.

За постигане на лечебен ефект е необходимо да се изяждат поне 50 грама младо сирене на ден, допълни тя.

Минималното количество прясно сирене, което средностатистическият човек трябва да включи в менюто е 50 грама на ден. При мъжете тази цифра е малко по-висока, защото са "по-едри". Мисля, че сиренето може да се използва с всяко ястие, но има разлика в порциите. 50 грама са достатъчни за закуска, но ако го консумирате за обяд или вечеря, значи са достатъчни 100 грама“, посъветва Нурия Дижанова. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари