Рецепти с мед за различни заболявания

0
Медът е известен със своите лечебни свойства от древността
Медът е известен със своите лечебни свойства от древността

Медът е известен със своите лечебни свойства от древността

Той се използва в народната медицина за лечение на различни заболявания, включително стомашни проблеми, гастрит, язва, запек, чернодробни заболявания и др.

Приложение на меда като слабително средство

Медът може да се използва като леко слабително средство. За целта се приемат 50-100 грама мед, чист или разтворен във вода.

Приложение на меда при пептична язва

Медът има противовъзпалителни и антибактериални свойства, които го правят ефективен при лечението на пептична язва. За целта се разтворя 30-60 грама мед в чаша топла вода и се приема сутрин и вечер, преди хранене.

Приложение на меда при гастрит

Медът може да се използва както при гастрит с повишена, така и при гастрит с ниска киселинност.

  • При гастрит с повишена киселинност се приема 1 супена лъжица мед, разтворена в топла вода, 1,5-2 часа преди хранене. Курсът на лечение е 1,5-2 месеца.
  • При гастрит с ниска киселинност се приема 1 супена лъжица мед, разтворена в студена вода, 1,5-2 часа преди хранене. Курсът на лечение е също 1,5-2 месеца.

Приложение на меда при други заболявания

Медът може да се използва и при други заболявания, като например:

  • Атоничен колит и ентероколит - смесват се 500 грама мед и 500 мл сок от живовляк. Сместа се вари на много слаб огън за 20 минути и се приема по 1 супена лъжица преди хранене 3 пъти на ден.
  • Заболявания на черния дроб, далака и жлъчния мехур - смесват се по 1 чаша мед и сок от черна ряпа. Сместа се приема по 0,5 чаши 3 пъти на ден.

Статията е единствено с информативна цел. Предоставените в нея информация не замества консултацията с лекар и балансираното хранене. Тя не може да се използва за самолечение!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари