Синдикалист: 1500 лева са нужни на един човек, за да живее нормално

25
Инфлацията нараства за стоките, купувани от най-бедните, коментира икономистът Любослав Костов от КНСБ
Инфлацията нараства за стоките, купувани от най-бедните, коментира икономистът Любослав Костов от КНСБ Видео: NOVA

Инфлацията нараства за стоките, купувани от най-бедните, коментира икономистът Любослав Костов от КНСБ

1500 лева заплата е необходима на един човек, за да може да живее нормално, напомни последните изследвания синдикалистът Любослав Костов, икономически експерт от КНСБ.

"420 е добро ниво за минимална пенсия, защото е над линията на бедност, но това ще се промени в средата на годината, тогава какво ще се прави", попита той.

"Отново ще има пенсионери с пенсия, която го оставя под линията на бедност. Инфлацията нараства за стоки и услуги, които се потребяват от най-неплатежоспособните", заяви по NOVA NEWS икономистът.

"Пенсионната система трябва да осигурява пропорционалност. Огромното изкривяване не в горната част на доходите не е справедливо да се увеличава максималния осигурителен доход, тъй като хората не получават повече", коментира от своя страна финансистът Любомир Дацов, бивш зам.-министър на финансите.

Според него няма как да се получи дългова спирала и това е политическо говорене.

"Правителството се опита да си осигури комфорт от дълг с ниски лихви", направи той своя прочит на финансовата политика на служебния кабинет.

"Няма да има увеличение на дълга. За следващата година трябва да се планира дефицит на бюджета. Асен Василев във вижданията си не се отличава от действията на служебното правителство", каза още експертът.

Любомир Дацов е убеден, че държавния бюджет ще може да упражнява функциите си през януари и февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари