Ще строят нова пожарна в Сливен

0
Новата служба ще бъде зад паметника на Шести артилерийски полк, обясни кметът на града
Новата служба ще бъде зад паметника на Шести артилерийски полк, обясни кметът на града Снимка: Община Сливен

Новата служба ще бъде зад паметника на Шести артилерийски полк, обясни кметът на града

МВР е изпратило официално искане до Община Сливен за предоставяне на един от терените на бившите военни поделения, на който се планира изграждане на нова противопожарна служба. Това обяви днес пред журналисти кметът Стефан Радев по време на официалното откриване на новата улица, която носи името „Шести артилерийски полк“. С новоизградената улица бе осигурен достъп на гражданите до паметника на Шести артилерийски полк. Освен това, според градоначалника, новото трасе ще осигурява по-добра връзка на бъдещата пожарна с пътните артерии в града.

Точно зад паметника се предвижда да бъде ситуирана новата пожарна в Сливен. Една идея върху, която работим отдавна. В официалното искане имаме уверение от МВР, че са заделени средства за предстоящото строителство в размер на 7 млн. лв.“, заяви кметът, цитиран от пресцентъра на общинската администрация.

Планираният от Общината терен е с приблизителна площ от 10 дка. Кметът поясни, че предстои старите сгради, които се намират на терена, да бъдат разчистени, след което той ще бъде предоставен за строителните дейности. Той подчерта, че към момента не може да се ангажира с фиксирани срокове за приключване на дейностите по изграждане.

Ние се ангажирахме да изготвим идеен проект за пожарната. Оттам-нататък е въпрос на планиране и проектиране от страна на МВР, осигуряване на средствата и изграждане на обекта“, посочи още Радев. Той изрази мнение, че изграждането на нова сграда ще реши дългогодишен проблем на пожарната служба в Сливен, свързан с ограниченото пространство, където службата днес се помещава.

В момента пожарната се намира в много стара сграда, изключително малък терен. Техниката, с която разполага е пръсната на няколко места, заради недостатъчния капацитет на сградата. За да излязат пожарните коли, се налага да се спира движението, тъй като улицата е тясна, еднопосочна е“, коментира още кметът. По думите му, сегашната ѝ локация, отдавна вече не е подходяща.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари