Шофьор се размина на косъм от катастрофа, след като му прилоша

1
Колата му криволичи, удря се в мантинелите и се разминава на метри от челен сблъсък
Колата му криволичи, удря се в мантинелите и се разминава на метри от челен сблъсък Видео: bTV

Колата му криволичи, удря се в мантинелите и се разминава на метри от челен сблъсък

Кадри от социалните мрежи показват опасна ситуация на пътя – мъж криволичи по улиците в София и се разминава на метри от челен сблъсък. Проверка на bTV показва, че шофьорът не е седнал зад волана след употребата на алкохол или наркотици, а му е прилошало.

Видеото е заснето в неделя около 9:00 ч. сутринта. На него се вижда как шофьор криволичи по пътя и се блъска в мантинелата. Няколко секунди преди да предизвика челен сблъсък, успява да отбие и да спре.

Имах погрешна преценка за ситуацията. Мислех че шофьорът е мъртвопиян. Звъннах на 112. Оказа се че е със много високо кръвно и евентуално е получил някакъв пристъп“, казва мъжът, заснел кадрите.

От Спешна помощ съобщиха, че зад волана е бил 71-годишен мъж с хипертония и предсърдно мъждене. Отказал е да бъде хоспитализиран.

Доц. Росен Калпачки обясни, че при сърдечни кризи, хората обикновено губят представа за ситуацията. Така в някои ситуации шофьорът може да се държи и дори да говори като пиян, а да не е.

Един остър инсулт може да протече със симптоми близки до алкохолно напиване… залитане. Забавяне на говора, както говорят пияните хора“, уточнява доц. Калпачки.

При инсулт зад волана например шофьорът трудно може да разбере какво му се е случило.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари