Шефът на "Boeing" подава оставка

1
Компанията е под натиск заради поредица от инциденти
Компанията е под натиск заради поредица от инциденти Снимка: J. Scott Applewhite / AP

Компанията е под натиск заради поредица от инциденти

Главният изпълнителен директор на ''Боинг'' Дейв Калхун ще напусне поста в края на тази година на фона на задълбочаващата се криза с безопасността на самолетите на фирмата, предава BBC, цитиран от Сега. Председателят Лари Келнер няма да се кандидатира за преизбиране, а Стан Дийл, който ръководи подразделението за търговски самолети, също ще се оттегли незабавно.

Компанията е под натиск, след като панел на фюзелажа на Boeing 737 Max се взриви през януари, малко след излитането. Пострадали нямаше, но срещу компанията има образувани съдебни дела.

Калхун пое поста на главен изпълнителен директор в началото на 2020 г., след като предишният шеф Денис Муйленбърг беше отстранен след един от най-големите скандали в историята на компанията. В рамките на пет месеца два чисто нови самолета 737 Max се изгубиха при почти идентични инциденти, които отнеха живота на 346 пътници и екипаж. Когато Калхун пое поста, той обеща да укрепи ''културата на безопасност'' на ''Боинг'' и да ''възстанови доверието''.

Въпреки обещанията, през януари тази година врата за авариен изход на нов Boeing 737 Max на Alaska Airlines се взриви малко след излитане от международното летище в Портланд. Първоначален доклад от Националния борд за безопасност на транспорта на САЩ заключава, че четири болта, предназначени да закрепят здраво вратата към самолета, не са били монтирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    N/A
    Работех за компания която произвеждаше елктронни компоненнти за военни кораби, изтребители, Боинг самолети и какво ли още не. Като знам как "съвестно" си вършеха работата работниците, чак аз започнах да се страхувам да летя със самолет
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари