Д-р Кети Ценова остава начело на болницата във Враца

0
Работещи в лечебното заведение протестираха срещу избрания след конкурс Янко Кочев
Работещи в лечебното заведение протестираха срещу избрания след конкурс Янко Кочев Снимка: УМБАЛ "Христо Ботев" - Враца

Работещи в МБАЛ "Христо Ботев" протестираха срещу избрания след конкурс Янко Кочев

Д-р Кети Ценова остава начело на болница „Христо Ботев“ - Враца до края на годината. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването след среща на министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков с Борда на директорите на лечебното заведение.

Целта на министерството е да помогне за стабилизирането на болницата. Д-р Ценова подаде оставка, която аз не приех и ѝ дадох възможност да обмисли решението си. Тя не оттегли своята оставка и затова обявихме конкурс за избор на нов директор”, каза министър Хинков. По думите на министър Хинков единственият кандидат за поста е бил Янко Кочев. “Като министър на здравеопазването и принципал на болницата, аз не мога да пренебрегна мнението на лекарите и медицинските специалисти, както и на обществото. Затова неговото назначение се отлага“, посочи министър Хинков.

По време на срещата с Борда на директорите са набелязани спешни мерки и оздравителни стъпки, които ръководството на болницата трябва да предприеме до края на годината. След това се предвижда нова среща, на която ще се отче свършеното и д-р Кети Ценова ще трябва да заяви окончателното си решение. По думите на министър Хинков с експертизата, която притежават членовете на борда, може да се постигнат целите, поставени днес. “Имате нашата подкрепа за това“, допълни министър Хинков.

Преди няколко дни работещи в болницата излязоха на спонтанен протест в защита на работните си места и против назначаването на новоизбрания след конкурс нов директор Янко Кочев. До избора на нов директор се стигна, след като предишният д-р Кети Ценова подаде оставка. Причината бе напускането на лекарите в детско отделение заради ниски заплати и висока натовареност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари