Turkish airlines спря полетите с "Боинг 737 Макс 9"

1
Самолетите са изтеглени за проверка
Самолетите са изтеглени за проверка Снимка: DHA

Самолетите са изтеглени за проверка

Турският авиопревозвач Turkish airlines временно изтегля петте си самолета "Боинг 737 Макс 9" за проверка, съобщи говорителят на авиокомпанията Яхя Юстюн в социалната мрежа Х, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Самолетите ще останат на първото летище, на което се приземят, уточни той.

Авиационните власти на САЩ временно спряха полетите със 171 самолета "Боинг 737 Макс 9" за проверка на безопасността им, след като самолет на американската авиокомпанияАляска еърлайнс“ извърши в петък аварийно кацане, защото панел от фюзелажа му падна по време на полет.

Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA) обяви, че ще приложи инструкциите на американската Федерална агенция за гражданско въздухоплаване (FAA), но същевременно уточни, че нито една авиокомпания от ЕС в момента не използва „самолети от засегнатата конфигурация“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари