Шефовете на ОП "Чистота" в Пловдив хвърлиха оставки след оказан натиск да уволняват хора

2
Двамата твърдят, че натискът идва от ресорния зам.- кмет Иван Стоянов
Двамата твърдят, че натискът идва от ресорния зам.- кмет Иван Стоянов Снимка: Община Пловдив - Municipality of Plovdiv / Facebook

Двамата твърдят, че натискът идва от ресорния зам.- кмет Иван Стоянов

Директорът на общинското предприятие "Чистота" Димитър Георгиев и неговият заместник Николай Георгиев подадоха оставки. Те са обявили решенето си първо пред екипа на фирмата, която ръководят.

Като мотиви двамата са посочили, че върху тях е оказван натиск да уволняват хора, работещи на различни нива в предприятието. По мнението на директора това би нарушило ритъма на работа и той отказал да се съобрази, предаде БНР.

По неофициална информация натискът, идвал от ресорния зам.- кмет Иван Стоянов. Имало и намеци за това, че служителите на почистващото предприятие не са участвали в партийните мероприятия по време на предизборната кампания. Припомняме, че Стоянов ръководеше „Чистота“ в мандата на Иван Тотев.

От Община Пловдив категорично отхвърлиха твърденията за оказван натиск върху Димитър Георгиев, като заявиха, че той е имал два месеца кредит на доверие, който не е оправдал. Пловдивският кмет Костадин Димитров и ресорният заместник-кмет Иван Стоянов обаче не са доволни от почистването на града. По тази причина в края на миналата година към Димитър Георгиев е отправено предложение да си подаде оставката и той е приел. Директорът на "Чистота" остава на поста до 5 януари, а следващата седмица ще бъде представено новото ръководство на общинското предприятие.

Днес в интервюто си пред Радио Пловдив кметът Костадин Димитров сподели, че не е доволен от почистването на града. Припомняме, че сериозно напрежение срещу работата на фирмата се създаде след първия сняг през ноември, когато падналите дървета и клони, останаха несъбрани няколко седмици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари