Сглобката работи чудесно - раздава парите ни на всеки, който се разреве!

3
Който не се е разревал, той не е получил пари от данъците ни, смята Иво Сиромахов
Който не се е разревал, той не е получил пари от данъците ни, смята Иво Сиромахов Снимка: Кадър Facebook / Иво Сиромахов

Който не се е разревал, той не е получил пари от данъците ни, смята Иво Сиромахов

Сглобката работи чудесно. Правителството уж не е на Бойко Борисов, обаче управлява по бойкоборисовски. Раздава щедро на всеки, който се разреве. Пари от бюджета. Пари, събрани от данъците ни.

На зърнопроизводителите правителството даде 63 милиона лева. От нашите пари. Да си купят с тях нови бентлита и нови яхти. Щото старите им вече са на една година, не върви да се излагат с тях пред курвите.

На миньорите правителството даде 36 заплати. (Спомнете си как великата Маргарет Тачър не се огъна пред стачкуващите миньори в Англия. Не помните ли? Е, няма нужда да помните чак такива работи…Неудобно е, някак.)

Който не се е разревал, той не е получил пари от данъците ни.

А онези, които имат най-голям принос към обществото, са най-тихи, най-скромни. И заради това са най-бедни.

Средната месечна заплата на библиотекарите е 910 лева. А те са хората, които съхраняват книгите, хората, които пазят българското слово. На тях правителството никога няма да даде пари. Защото библиотекарите нямат оръжия, с които да протестират. Зърнопроизводителите излизат със скъпите си трактори, комбайни, блокират с тях пътищата. А какво могат да направят клетите библиотекари? Да блокират пътя с книги? Никой няма да им обърне внимание.

Никой няма да обърне внимание и на музейните работници. Средната им месечна заплата е 870 лева. Тези хора пазят паметта за Ботев и Левски, за Захарий Стоянов и Алеко. Но те са презряни от държавата. Натикани са на дъното, в унизителна бедност. Как да протестират? Да затворят някоя магистрала с тефтерчето на Левски ли?

Така живеем, дами и господа.

Скоро няма да имаме никакви библиотеки и музеи, просто защото хората, които работят там, ще са умрели от глад.

Но пък ще имаме зърнопроизводители с нови яхти и миньори с 36 заплати.

Плащаме им ги от данъците си, защото тия хора са ни по-важни от къщата на Ботев и тефтерчето на Левски.

Нали?

Иво Сиромахов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Абе 1.
    Ами кой свали ДДС-то на 9% на ресторантьорите, та сега не могат да го върнат на 22%? Бат Бойко беше същият - като ревнеш и ще получиш. Явно си забравил? Добре, тогава беше ковид, сега го няма. Строили те хотели, кръчми по морето и сега трябва да им ги пълним? Ами събаряйте бе, перачи на пари...
  • 1
    1
    Гост
    Не съм съгласен Иво..... Бойко Б.не раздаваше така пари ,както тези новите .Те искаха да изпъкнат ,и да се харесат ,раздадоха доста с така наречената им ,,Социална политика ,,....после теглиха хубави кредити,....и сега сме с външ.дълг почти 43млрд..Както каза Дилян Добрев ,всяко едно новородено бебе в Бг ,е длъжник с там колко стотин хил.лв.Така че Харвардците са по раздаването
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари