Серия от катастрофи в Русенско

2
Все по-често зад волана сядат млади шофьори, употребили наркотици и алкохол
Все по-често зад волана сядат млади шофьори, употребили наркотици и алкохол

На 30.08.2017 г. около 18:30 ч. на пътя Русе – Кубрат на кръстовището за селата Тетово и  Семерджиево, обл. Русе 50-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Поло“ с русенски регистрационен номер навлиза в кръстовището, като не спира на знак „Стоп“, в резултат на което е блъснат от движещия се по пътя с предимство в посока гр. Русе лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с разградска регистрация, управляван от 21-годишен водач.

Вследствие на пътнотранспортното произшествие с черепно-мозъчна травма и травма на гръден кош, с четири счупени ребра е пострадал водачът на лекия автомобил „Фолксваген Поло“. Настанен е в Ортопедично отделение при УМБАЛ - Русе. Водачът на другия автомобил е с диагноза фрактура на дясна капачка на коляното. Освободен е за домашно лечение. С фрактура на дясна ръка е пострадал возещият се отпред вдясно пътник от лекия автомобил „Фолксваген Пасат“ на 22 години. Настанен е в Ортопедично отделение при УМБАЛ - Русе. На водачите са издадени талони за медицинско изследване на кръвта.

На 31.08.2017 г. около 10.10 часа на главен път Русе – Разград на кръстовището с кв. Средна кула 49-годишен водач на лек автомобил „Ситроен“ с русенски регистрационен номер нарушава правилата за предимство, навлиза в кръстовището и блъска лек автомобил „Фиат“ с разградска регистрация, управляван от водач на 45 години. Вследствие на удара с натъртване в областта на гръдния кош е пострадала 40-годишна пътничка от лекия автомобил „Фиат“. След преглед от екип на спешна помощ жената е освободена за домашно лечение. Няма данни за употреба на алкохол.

На 31.08.2017 г. в 14.45 ч.  в РУ - Сливо поле е постъпил  сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествие на пътя Русе - Силистра на около един километър от с. Бабово в посока с. Бръшлен. След извършена проверка е установено, че е участници в пътния инцидент са лек автомобил "Фолсваген Голф" със силистренски регистрационен номер, управляван от 48-годишен водач и товарен автомобил "Ифа" с русенски регистрационен номер, управляван от водач на 61 години. В резултат на пътнотранспортното произшествието е пострадал водачът на лекия автомобил с фрактура на първи лумбален прешлен. По случая е образувано досъдебно производство.

На 31.08.2017 г. около 07:30 ч. в гр. Русе на бул. "Липник", вариант с бул. "България" екип на сектор "Пътна полиция" - Русе е изпратен по сигнал за пътнотранспортно произшествие. На място служителите установяват, че 23-годишен водач на лек автомобил "Мерцедес" засякъл лек автомобил "Роувър" с водач на 58 години и с поведението си създал опасност за живота и здравето на участниците в движението. Младият мъж се държал неадекватно и събудил съмнение, че е употребил наркотични вещества, за което му била извършена проверка с техническо средство. Уредът отчел положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин. На водача е съставен акт за административно нарушение и му е връчен талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари