Сергей Лавров: Целите ни в Украйна се разширяват извън Донбас

1
Руският външен министър заплаши, че допълнително ще се разширят, ако Западът доставя оръжия с голям обсег на Киев
Руският външен министър заплаши, че допълнително ще се разширят, ако Западът доставя оръжия с голям обсег на Киев Снимка: ЕПА / БГНЕС

Руският външен министър заплаши, че допълнително ще се разширят, ако Западът доставя оръжия с голям обсег на Киев

Руският външен министър Сергей Лавров заяви в сряда, че географските цели на "специалната военна операция" на Москва в Украйна вече не се ограничават до източния регион Донбас, а включват и други територии, предаде Ройтерс, позовавайки се на РИА Новости, предаде БНР.

Лавров добави, че целите на Русия допълнително ще се разширят, ако Западът доставя оръжия с голям обсег на Киев.

Когато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, президентът Владимир Путин отрече да има намерение да окупира украински територии, като каза, че целта е демилитаризация и денацификация на страната – аргумент, отхвърлен от Киев и Запада, според които това е само претекст за война за експанзия в имперски стил.

След като първоначалните опити за превземане на столицата Киев не постигнаха успех, руското министерство на отбраната обяви на 25 март, че първата фаза на операцията е завършена и сега се фокусира върху "постигане на основната цел – освобождаването на Донбас".

Почти четири месеца по-късно руските сили превзеха Луганска област – един от двата региона, съставляващи Донбас, но те остават все още далеч от превземането на цялата Донецка област.

Междувременно обаче са превзети територии извън Донбас, особено в южните Запорожка и Херсонска област, като продължават ракетните атаки по градове в цяла Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    F-35 хубави ли са
    Чешкото правителство реши в сряда да започне преговори със САЩ за бъдещи доставки на изтребители Ф-35 на компанията "Локхийд Мартин", с които да замени взетите под наем самолети "Грипен", предаде Ройтерс, позовавайки се на агенция ЧТК. Чехия, която е членка на НАТО, ще води и преговори за покупка на бронирани машини CV-90 от "Би Ей И систъмс" (BAE Systems), след като прекрати конкурс за доставка на такива машини
  • 5
    2
    До 1
    Нацистите вече се казват рашисти! Окпупатори на съседна независима славянска държава. Путлемистите изпращат всякаква рязана измет да коли, убивам, изнасилва и граби-буряти, чеченци, дагестанци, сирийски и либийски ИДИЛци! Това не са хора, това са ОРКИ! РУК за Сатрапия! Слава Украина!
  • -2
    1
    Въпросът е
    Има ли нацисти извън територията на Украйна ? Войната с нацистка Германия приключва 1945 година, и след 77 години изпълзяват отново ! Тцъ , тцъ , тцъ !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари