Русия и Украйна поставят ултиматуми, за да седнат на масата за преговори

1
В епицентъра на бойните действия на изток продължава да е Бахмут
В епицентъра на бойните действия на изток продължава да е Бахмут

В епицентъра на бойните действия на изток продължава да е Бахмут

Нови прекъсвания на електричеството са оставили близо 9 милиона души на тъмно в цялата страна, съобщи украинският президент Володимир Зеленски. В същото време продължават тежките сражения в Донбас, предава bTV.

В епицентъра на бойните действия на изток продължава да е Бахмут, който руските сили се опитват да превземат. Властите съобщиха, че повече от 60% от инфраструктурата на града е частично или напълно разрушена.

По думите на президента Зеленски ситуацията на фронта е изключително „сложна“.

Вчера украинският министър на външните работи заяви, че Киев иска да организира мирна среща на върха в ООН до края на февруари, но Русия може да бъде поканена само, ако преди това бъде изправена пред трибунал за военни престъпления.

Руският външен министър отговори също с ултиматум. Сергей Лавров заяви, че Украйна трябва да приеме предложенията на Москва, включително предаване на окупираните територии, а ако не го направи руската армия „щяла да реши проблема“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Йосиф
    Намирисва на украйнско надрискано от репортажа. Позамлъкването по темата също е доказателство за това, че хохлите ядат здрави шутове по главата от братята. Става все по и по напечено за тях. Браво Русия ! С теб сме.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари