Семейство оцеля по чудо след взрив на батерия на електрически велосипед

0

Експлозията за малко да срути къщата им във Великобритания

Батерията на електрически велосипед избухна и една не срути къщата на собственика си във Великобритания.

59-годишният Андрю Бийтън разказва, че семейството му е оцеляло по чудо и е имало невероятен късмет да е по-далеч от мястото на взрива на батерията.

Електрическото колело е било купено като подарък на сина на Бийтън, и е гръмнало по време на зареждане.

Къщата, която се намира в Ланкастър, Великобритания, е толкова пострадала, че не може да се живее в нея.

Пожарната дойде за 4-5 минути, но това време беше достатъчно, за да изгори цялата ни покъщнина“, разказва мъжът пред Sky News, предаде БГНЕС.

Експерти оценяват щетите от избухвалата батерия на минимум 50 хиляди паунда.

Инцидентът е само един от поредица от скорошни инциденти, свързани с батерии за електрически велосипеди и електрически скутери. Дни преди това жена и две деца в Кеймбридж загинаха при пожар, вероятно причинен от зареждащо се електрическо колело.

Лондонските огнеборци са потушили 86 пожара, причинени от електрически велосипеди, и 18 от батерии на електрически тротинетки и скутери, само от началото на тази година.

Нов доклад на благотворителната организация Electrical Safety First казва, че производството и продажбата на батериите на електрическите тротинетки, велосипеди и скутери трябва да подлежат на строги производствени норми от типа на тези за фойерверките и тежките машини, които изискват одобрение от трета страна, преди да бъдат пуснати в продажба.

В момента литиево-йонните батерии, използвани в електронните велосипеди и електрическите скутери, могат да бъдат пуснати в продажба само с декларация на производителя, че отговарят на стандартите за безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Ставри
    На толкова милиарди батерии по телефони, коли, лаптопи, тротинетки, велосипеди и др. от време-навреме става и това. Качеството трябва да се контролира. Не може да спрем всичко.
  • 3
    2
    Ха-ха
    „Зелена“ енергия, а?
  • 4
    1
    селянина
    о чакай те то сега се започва има и корабче изгорело от електрички който иска да пробва батерия от gsm,пирон и чук.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари