Седмицата се очертава да бъде слънчева и гореща

0
За днес е важи жълт код за горещини в почти цяла България
За днес е важи жълт код за горещини в почти цяла България

За днес е важи жълт код за горещини в почти цяла България

Днес ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност, по-значителна - над крайните западни планински райони и там има малка вероятност да превали. Ще духа до умерен, в югоизточните райони - временно силен североизточен вятър.

Следобед ще бъде опасно горещо. Почти в цялата страна е в сила код жълто за максимални температури между 34° и 39°, в София - около 34°, информира БНТ.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен, в южните райони - временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 2-3 бала.

И в планините ще бъде предимно слънчево, с по-значителна купеста облачност в следобедните часове, когато на изолирани места в Западна България ще превали.

Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°.

В близките дни ще бъде по-често слънчево и горещо с температури между 33° и 38°. Краткотрайни превалявания са възможни във вторник - главно в планинските райони, в четвъртък - в Северна България и планините, както и в събота - в югозападните планински райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари