Сърбия отново въвежда полицейски час

0
Решението дойде след като бяха регистрирани 13 смъртни случая през последните 24 часа
Решението дойде след като бяха регистрирани 13 смъртни случая през последните 24 часа

Сърбия ще въведе отново полицейски час този петък, след като страната се бори с тревожен втори пик на заразени с коронавируса, съобщи президентът Александър Вучич

Решението дойде след като бяха регистрирани 13 смъртни случая през последните 24 часа, което е рекорд за Сърбия, която е регистрирала повече от 16 700 инфекции сред население от около седем милиона.

"От петък предстои дълъг комендантски час, който ще завърши в понеделник", заяви президентът на пресконференция.

„Правителственият кризисен екип, който отговаря за овладяването на пандемията, ще реши дали мярката ще се приложи в цялата страна или само за столицата Белград, каза той.

Новата вълна от случаи идва след като страната бързо отмени своите мерки за блокиране, за да позволи спортни събития и провеждането на национални избори през юни. Оттогава ежедневните инфекции нараснаха до над 300 ежедневно.

„Здравната система на страната сега е затрупана с близо 4000 пациенти с коронавирус. Никой не може да издържи на тези числа. Не искаме да убиваме нашите лекари", заяви Вучич. Ще бъдат забранени събиранията над 5 души.

В страните на Балканите сега се наблюдава крачка назад в овладяването на пандемията след първоначален успех в преодоляването на техните огнища на COVID-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари