Румъния въвежда полицейски час в цялата страна

0
Затварят всички училища за един месец
Затварят всички училища за един месец Снимка: Romania Insider

Затварят всички училища за един месец

Румъния въвежда от понеделник комендантски час в цялата страна и ще затвори всички училища за месец, след като заразените с COVID-19 се удвоиха само в рамките на 2 седмици, предаде Reuters.

В последните 24 часа бяха регистрирани рекордните над 10 000 инфекции, като 1000 пациенти са настанени в интензивни отделения – два пъти повече, отколкото преди месец. Коронавирусът погуби над 7600 души и зарази 287 000 румънци от началото на пандемията в края на февруари в 20-милионната страна. В болници в момента са над 12 000 пациенти с COVID-19. Над 1000 от тях са в тежко състояние.

От понеделник всички магазини ще затварят в 21:00 часа, хората не трябва да напускат домовете си от 23:00 до 5:00 часа сутринта, гласи заповедта на правителството. Изключение са случаите, когато румънците излизат за работа, до болница или за да се погрижат за болен близък. Излизащите за работа през нощта трябва да носят специална декларация, разрешително от работодателя, или служебна карта.

Властите съветват, когато е възможно, да се работи от вкъщи както в частния, така и в публичния сектор. Хората се заразяват много лесно с COVID-19 на работните си места.

Предпазните маски стават задължителни на открито в цялата страна, където на 6 декември трябва да се проведат парламентарни избори. Затварят се всички пазари на закрито за селскостопански продукти, а тези на открито могат да работят при спазване на противоепидемичните мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари