Санкционираха проекта за регистрирането на комарите!

0
Министерството на регионалното развитие е установило четири нередности
Министерството на регионалното развитие е установило четири нередности

Министерството на регионалното развитие е установило четири нередности по проект за изграждане на система за управление на риска от прекомерно разспространение на насекоми.

Заради това са наложени корекции на изпълнителя за общо 112 471 лв., съобщи ведомството.

Проверката е установила незаконосъобразни методики за оценка, използване на критерии за подбор, които не са пропорционални на предмета на поръчката, както и липса на прозрачност по време на оценката при проведените обществени поръчки от Асоциацията на Дунавските общини.

Асоциацията е Водещ партньор по проекта, който е финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество "ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – България" 2014-2020 и се изпълнява съвместно с румънския партньор "Living Nature" Foundation, Calarasi. Общият бюджет по проекта е 1 347 194 евро, от който бюджетът на българския партньор е 962 046 евро.

Финансови корекции са наложени на договори на обща на обща стойност 1 286 032 лв. Те са за проведени процедури за разработване на съвместна географска информационна система за контрол на популацията на насекоми.

Програмата за трансгранично сътрудничество "ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – България" 2014-2020 се управлява от Министерство на регионалното развитие, публичната администрация и европейски фонове на Румъния.

За нарушения в проекта за следене на комарите съобщи в репортаж БиТиВи. Телевизията цитиран местните власти, че става дума за проект за регистрация на комарите в дунавските общини. Според медиата първоначално проектът трябва да струва 1 млн. лв., но после се оскъпил до 1.425 млн. лв. Тази сума надвишава и посочената от Министерството на регионалното развитие. Самата система е на стойност 956 хил. лв., но към края са добавени 442 хил. лв. за проучвания, публичност, преводи и документи, и още близо 26 хил. лв. за оборудване, пътни и нощувки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари