АПИ прекрати договора със снегопочистваща фирма

0
Ще се търси нова пътно-поддържащата фирма в Бургаска област
Ще се търси нова пътно-поддържащата фирма в Бургаска област

Ще се търси нова пътно-поддържащата фирма в Бургаска област

Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати договора на фирмата, поддържаща републиканските пътища в Бургаска област.

Това стана по искане на Областната управа в Бургас заради системно неизпълнение на задълженията на пътно-поддържащата фирма "БГ НОВА". До сключването на нов договор с друг изпълнител дейностите при аварийни ситуации се поемат от Областното пътно управление.

Последната буря, придружена със снеговалеж в планинските общини в края на миналата седмица, при която въпреки, че Областната управа многократно е настоявала за предприемане на адекватни действия, е получила отказ от снегопочистващата фирма.

Това е довело да затварянето на основни пътища като Слънчев бряг - Обзор, Бургас - Малко Търново, Провадия - Айтос и Дюленския проход.

Фирма "БГ НОВА" не е предоставила на Областната управа в регламентирания срок и Оперативен план за зимно поддържане на пътищата в областта, информират от АПИ.

Съществени пропуски са констатирани и при работата на фирмата по зимното поддържане на пътищата миналата година.

За несправяне с възложените задачи на фирмата са налагани неускойки и корекции в стойностите на извършваните от нея дейности.

Пропуски са установени и при възстановителните работи след поройните дъждове и наводненията в началото на месец септември в община Царево и по Южното Черноморие.

След прекратяването на договора с дружеството "БГ НОВА" по Закон при изключителни обстоятества АПИ може да предприеме спешни действия по сключването на договор с друг изпълнител. Прогнозната стойност на поръчката е около 12,400 млн. лв без ДДС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари