Самотна майка от Русе няма 1000 лева, за да плати спешна операция

6

Самотна майка от Русе няма 1000 лева, за да плати операцията на ухото си, която трябва да направи спешно.

Остават броени дни до определената дата и Деси е отчаяна, защото не знае как толкова бързо да събере парите. Останала е без работа, след като я съкратили от местна шивашка фирма заради зачестили отсъствия по болест. Не иска да ползва бързи кредити, за да не затъне още повече, предаде Монитор.

Десислава Иванова е на 44 години и е майка на 5-годишно момченце. Върнала се е от оня свят след над десетилетие борба с тежка анорексия, поразила я в тийнейджърските й години. И тя не знае коя е онази сила, хванала за ръка тежащото 23 килограма момиче и почнала да го тегли нагоре към света на живите. Малцина в това състояние оцеляват, но тя е от късметлийките.

Подкрепата на баща й, който се грижи за нея от 3-годишна възраст след развода с майка й, работата при добро и състрадателно семейство в Гърция през годините, когато започва да се чувства по-добре, й дават кураж да продължи. Лекарите са я предупредили, че анорексията е нанесла поражения на организма и има вероятност да не стане майка. Но и тук добрата фея се намесва и от Деси няма по-щастлива на земята, когато на 38-годишна възраст забременява от приятеля си в Гърция. Решава да се върне да отгледа детето си на родна земя, макар че партньорът й не иска да я последва.

През юли 2013 г. ражда в Русе хубаво здраво момченце и в деня, в който я изписват с бебето от болницата, умира баща й – най-голямата опора в живота й. Майка й се намира в Гърция и самата тя често се нуждае от помощ заради здравословни проблеми.

Но Деси има детенце и не трябва да се отчайва. В Русе има много шивашки фирми, които постоянно търсят работнички. Не плащат много, но ще си прави сметката и ще изгледа момченцето си. След като малкият тръгва на детска ясла, започва работа на минимална заплата. Има наследствено малко жилище, не отделя пари за наем и криво-ляво се справя. В някои от тези шивашки фирми шефовете се държат с персонала като с роби, но Деси стиска зъби. Не си обръща много внимание, когато през юли м.г. от лявото й ухо протича кафява течност, но приема предписаните антибиотици. Налага й се понякога да отсъства от работа и защото малкият боледува, а на шефката не й трябват такива шивачки и в началото на тази година я праща на борсата.

Деси не започва веднага работа в друга фирма, защото има замайване, а в ухото се появява болка, която не може да търпи. Русенските лекари установяват централна перфорация на тъпанчето и са категорични, че веднага трябва да се направи операция.

„Изпратиха ме в София в болницата „Царица Йоана – ИСУЛ“, тъй като тези интервенции не се правят в Русе. С местна упойка на 16 март т.г. професор от клиниката ми направи тимпанопластика“, обяснява Деси.

Операцията е по клинична пътека, но жената трябва да плати за избор на екип, за което й помага майка й.

Интервенцията обаче се оказва неуспешна, а обяснението на професора е, че ухото е много зле и почти няма тъпанчева мембрана. Макар че пациентката има болки, я вика отново на преглед през есента.

Аз не знам как с тази болка може да се изтърпи до есента. В това състояние не мога и работа да започна, защото трябва първо да се излекувам, а съм останала без нито един лев“, отчаяна е Деси.

Русенските специалисти преценяват, че състоянието й е тежко и не може да се чака до есента. Препоръчват й повторна операция при професор в Стара Загора. Специалистът се наема да я оперира и определя дата 16 юли. За избор на екип обаче трябва да се платят 500 лева. Необходими са и средства за път, други разходи покрай престоя в Стара Загора и покрай грижите за сина й, който ще бъде при нейна позната. Трябват около 1000 лева, които Деси няма, а и няма от кого да вземе назаем. Майка й скоро е лежала в болница в Атина заради проблеми с дебелото черво, без работа е и не може да помогне.

Деси е отчаяна и не знае към кого да се обърне, а не остава много време. Чрез вестника тя моли добри хора да й помогнат със средствата, които ще върне постепенно веднага щом се излекува и започне работа.

Редакцията на "Монитор" разполага с телефонния номер на Десислава. 

Ако искате да помогнете на Деси ето и сметка в Банка ДСК ЕАД:

IBAN BG42STSA93000020847350

BIC STSABGSF

Десислава Кирилова Иванова

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари