Операцията на Деси е успешна

0
Деси от Русе се възстановява след успешна операция
Деси от Русе се възстановява след успешна операция

Деси от Русе се възстановява след успешна операция на ухото, извършена в клиника в Стара Загора.

За изпадналата в безизходица 44-годишна самотна безработна майка „Монитор“ разказа в началото на юли. Необходимата за интервенцията сума бе събрана бързо и жената няма да изгуби слуха си.

Десислава Иванова е майка на 5-годишно момченце. Като тийнейджърка заболява тежко от анорексия и успява да се излекува след над десетгодишна битка. В деня, в който я изписват със сина й от родилното отделение в Русе, умира баща й и тя трябва да разчита предимно на себе си. В началото на тази година остава без работа, след като собственичката на шивашка фирма я освобождава заради отсъствия по болест. Деси им централна перфорация на тъпанчето и трябва незабавно да се оперира. Професор от столична клиника й прави тимпанопластика на 16 март, но тя е неуспешна и се налага втора интервенция, за да не изгуби слуха си.

Трогнати от съдбата на жената, 56 души са изпратили пари по сметката й. Повечето от хората са превеждали по 10, 20, 30 лева, някои по 5 лева. За кратък период са събрани около 3000 лева, с които е заплатено за избор на екип и за пътните и престоя в Стара Загора. Операцията е извършена на 25 юли.

„Искам да благодаря на всички тези хора с големи сърца. Отчаянието ми се превърна в надежда и мисля, че това помогна на отличното ми възстановяване. Благодарна съм и на доц. д-р Петър Руев, който извърши ревизия на направената тимпанопластика“, казва Деси.

Вече са преминали два контролни прегледа и няма нищо обезпокоително. Около 60 процента от слуха на лявото ухо е спасен. Остатъкът от събраната чрез дарения сума е достатъчен за издръжката на Деси и сина й за следващите два месеца, през които е препоръчително да не се натоварва. След това жената ще търси подходяща нова работа.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари