Сълзите от щастие на един баща: Намери се дом за Тодор и четирите му деца!

3
Майка им ги изостави преди година, но аз давам всичко за тях
Майка им ги изостави преди година, но аз давам всичко за тях Видео: Bulgaria On Air

Майка им ги изостави преди година, но аз давам всичко за тях

Пернишкото село Рударци от утре остава без петима от своите жители. След дълго търсене самотният баща Тодор и четирите му деца намират нов дом в Своге.

Преди петимата са живели в Перник. Остават без жилище, защото самотният баща не успява да плаща наема за него. Местят се в Рударци, в приземна пристройка на гърба на кметството, защото в малките населени места общински жилища за хора като Тошко няма.

"Повярвайте ми, че ако имахме такова жилище, което можеше да е в една нормална семейна среда, щяхме да го настаним, но нямаме такава. Такива жилища има община Перник, а не кметство Рударци. Беше пуснато заявление в Перник. Имаме уверение на община Перник и аз съм сигурен, че това щеше да стане, ако, разбира се, той не беше пожелал да тръгне от нашия район", обясни пред Bulgaria On Air кметът на Рударци Богдан Богданов.

Но Тошко отива в Своге и сменя всичко – жилището, работата, градината на децата.

"Имаме си и двор там. Очаквам сега Господ да ме държи здрав, да се грижа за децата ми, а работа ще намеря, няма как да не стане, разбира се, че ще намеря. Справям се, сега ще видим и за работа там, живот и здраве", разказа Тодор.

В Рударци мъжът работи почасово в магазин и като общ работник. Изкарва до 1300 лева на месец, но те далеч не са достатъчни за издръжката на петима.

Подкрепа среща от групата на татковците на София и от социалната мрежа за добри дела "Доброволчество навреме", която открива дарителска сметка. Със събраните средства ще бъде плащан наемът на новия дом на Тошко и децата му.

Той казва, че дава всичко за децата си, защото най-важна е обичта в детските очи. А те, Борислав, Ани и близнаците Емил и Силвия, имат своите малки мечти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари