Съдят ученичка, източила дебитна карта на русенец

1
17-годишното момиче взело дебитната карта и листа с изписан ПИН код, след което изхвърлило чантата с останалите в нея вещи в контейнер
17-годишното момиче взело дебитната карта и листа с изписан ПИН код, след което изхвърлило чантата с останалите в нея вещи в контейнер

Окръжната прокуратура в Русе предаде на съд 17-годишно момиче, изтеглило пари от чужда дебитна карта.

Обвинението срещу В. Б. е за това, че на 14.09.2017 г. на два пъти, използвала чужд платежен инструмент, като изтеглила сумата от 200 лева, без съгласието на титуляра. 

Тя е могла да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, в условията на продължавано престъпление, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Във въпросния ден пострадалият оставил мъжката си чантичка на задната седалка в паркиран микробуса пред механа „Винарна“. Докато той и колегите му изнасяли строителни материали от сграда, автомобилът бил оставен незаключен. Около 14,44 часа мъжът получил на мобилния си телефон съобщение, че от дебитната му карта била изтеглена сумата от 200 лева. Веднага отишъл до микробуса, установил, че мъжката му чантичка, с всички вещи в нея, липсва и сигнализирал полицията.

В хода на разследването е установено, че обвиняемата минавала в близост до стадион „Дунав“ и намерила чантичка, съдържаща различни документи и дебитна карта с написан ПИН код. Взела дебитната карта и листа с изписан ПИН код, след което изхвърлила чантата с останалите в нея вещи в контейнер. Отишла до близък банкомат, извършила справка за наличност по сметката и изтеглила цялата налична сума от 200 лева.  

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари