Съдят мъж от Две могили теглил пари от чужда дебитна карта

0
Владимир Й. откраднал картата на жена, при която живеел, въпреки нейното нежелание
Владимир Й. откраднал картата на жена, при която живеел, въпреки нейното нежелание

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 26-годишен мъж, изтеглил неправомерно пари от чужда дебитна карта - престъпление по чл. 249 ал. 1 НК.

Обвинението срещу Владимир Й. е за това, че на 09.06.2015 г. в Две могили, обл. Русе, използвал платежен инструмент - дебитна карта, без съгласието на титуляра, като деянието не съставлява по-тежко престъпление.

През октомври 2014 г. обвиняемият  отишъл при пострадалата жена и поискал да остане да живее при нея, тъй като баща му го бил изгонил. Независимо от това, че жената не била съгласна, той се нанесъл в жилището й.

Обвиняемият бил осъждан, не работел, нямал никакви пари и постоянно разчитал на възрастната жена  да му дава средства за преживяване. Той забелязал, че карта по която получава пенсията си, държи  заедно с пин кода в тефтерче за лични документи и решил да я вземе и изтегли пари. На 09.06.2015 г. вечерта се възползвал от невниманието на жената, взел картата заедно с пинкода и излязъл. От банкомата  изтеглил 230 лв., купил си цигари и бира, седнал в центъра да пие и загубил останалите пари. Късно вечерта се прибрал и върнал картата с пинкода, откъдето ги бил взел.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд- Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари