Съдят двама мъже, точили чужди банкови карти в Русе

0
Прокуратурата разкри схемата на двамата обвиняеми
Прокуратурата разкри схемата на двамата обвиняеми

Прокуратурата разкри схемата на двамата обвиняеми

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителни актове срещу двама обвиняеми за ползване на чужди банкови карти без съгласието на титулярите им.

Л.М. е предаден на съд за това, че на 12.04.2020 г. в гр. Русе, отнел чужда движима вещ – мобилен телефон марка „Сиоми“ на стойност 150 лева, от владението на В. Б. без неговото съгласие с намерение противозаконна да я присвои - престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК. Той е обвиняем и за това, че на 13.04.2020 г., в гр. Русе използвал данни от платежен инструмент – банкова карта, без съгласието на титуляря В.Б. и от извършеното престъпление е получил сумата от 338,20 евро - престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК.

В началото на 2020 г. обвиняемият снимал данните на дебитна карта на В. Б., с когото били приятели. Бил замислил да ги използва, за да преведе по своя банкова сметка пари от картата на В.Б., посредством мобилния му телефон, за да получи СМС с код, разрешаващ банковата операция. На 12.04.2020 г., докато двамата се разхождали в града, Л.М. взел мобилния телефон на В.Б. Пострадалият установил липсата на телефона, потърсил го, но не го открил. На следващия ден обвиняемият използвал телефона и данните от сниманата дебитна карта на В. Б. и наредил да бъде извършен превод на сумата от 338,20 евро от банковата сметка на В. Б. на неговата банкова сметка.

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт и по друго наказателно производство-срещу М.А. за това, че на 07.07.2021г. в гр.Русе, в условията на продължавано престъпление - петкратно, използвал платежен инструмент - дебитна карта, без съгласието на титуляря, като от банкомат изтеглил 300 лева. Обвиняемият е многократно осъждан. На 06.07.2021 г. отишъл в дома на дядо си и докато възрастният мъж бил извън жилището, взел дебитната му карта и лист с ПИН кода. На следващия ден М.А. от банкомат изтеглил наличните в нея пари. На същата дата пострадалият мъж отишъл до банкомат, за да изтегли пенсията си и установил липсата на дебитната карта.

Предстои насрочване на делата за разглеждане от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари