Съдят братя от Николово за побой над съселянин

0
Обвиняемите и пострадалият се познавали и поддържали добри взаимоотношения
Обвиняемите и пострадалият се познавали и поддържали добри взаимоотношения Снимка: Dunavmost

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама братя нанесли побой и причинили телесна повреда на свой съселянин.

Обвинението срещу Силвестър Й. и Венислав Й. е за това, че на 03.08.2014 г. в с. Николово, обл. Русе, в съучастие причинили по хулигански подбуди лека телесна повреда на Д. Д. от същото село. Престъпление по чл. 131, вр. чл. 130, вр. чл. 20, от НК. Срещу Венислав Й. е повдигнато обвинение и за закана с убийство на пострадалия, казвайки, че ще му пръсне черепа и ще го убие, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Престъпление по чл. 144 от НК.

Обвиняемите и пострадалият се познавали и поддържали добри взаимоотношения. На 03.08.2014 г. около обяд двамата братя се черпили в дома си, като изпили голямо количество бира. Около 15 часа тръгнали към местността „Текето“ като взели и кучето на Венислав Й. порода „питбул“. Когато стигнали до къщата на пострадалия, той ги заговорил и им казал, че кучето им е опасно и не бива да го разхождат без намордник. Въпреки, че отправената забележка била уместна, Венислав Й. се подразнил от тези думи и решил да накаже Д. Д.

Без да бъде провокиран по какъвто и да е начин, той го напсувал и започнал да му отправя закани, „че щял да му пръсне мозъка и до го убие“. След което обвиняемите се нахвърлили върху пострадалия, съборили го на земята и започнали да му нанасят удари. Въпреки, че мъжът лежал на земята неподвижен, нереагиращ и целия в кръв обвиняемите продължили да го удрят, да му крещят, да псуват и да му отправят закани. Обвиняемите били толкова настървени и агресивни, че никой от присъстващите не успял да ги спре. Едва когато майката на пострадалия се намесила и се развикала, че ще го убият, те си тръгнали.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Българина търпи, търпи ииии като му кипнеее... става и отива в Англия да бере ягоди...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари