Съдят четирима мъже за отвличане

1
Отвлеченото лице е било пребито и заплашено с убийство
Отвлеченото лице е било пребито и заплашено с убийство

Съдят четирима мъже за отвличане, побой и заплахи за убийство на С.Б., стана ясно от съобщение на Окръжен съд - Русе.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Русе против Д. М. (роден 1969 г.), А. Ю. (роден 1983 г.), М. Ю. (роден 1985 г.) и Г. Д. (роден 1984 г.).

Прокуратурата е обвинила четиримата подсъдими в това, че на 25.04.2017 г. в гр. Русе и землищата на селата Червена вода и Николово, обл. Русе, отвлекли С. Б., като деянието е извършено от две или повече лица и е извършено по опасен за здравето на отвлечения начин - престъпление по чл. 142, ал. 3, т. 4, пр. 2 вр. ал. 2, т. 2 вр. ал. 1 от НК.

Прокуратурата обвинила подсъдимите А. Ю. и М. Ю. и в това, че на 25.04.2017 г. в гр. Русе и землищата на селата Червена вода и Николово, обл.Русе в съучастие, като извършители, причинили на С. Б. средна телесна повреда, изразяваща се в счупвания на 9-11-то ребра в дясно, довела до трайно затрудняване на движенията на снагата, за срок повече от 30 дни - престъпление по чл. 129, ал. 2, пр. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Подсъдимите А. Ю. и М. Ю. са обвинени и в това, че на 25.04.2017 г. в гр. Русе и землищата на селата Червена вода и Николово, обл.Русе, в съучастие, като извършители, се заканили с убийство на С. Б. и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал.3  вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

За престъплението по чл. 142 от НК законът предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на виновния; за престъплението по чл. 129 от НК - лишаване от свобода до шест години; за престъплението по чл. 144 - лишаване от свобода до шест години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари