Съдят група мъже за отвличане и побой в Русе

0
Четирима мъже са обвинени в отвличане, нанасяне на средна телесна повреда и отправяне на закани с убийство
Четирима мъже са обвинени в отвличане, нанасяне на средна телесна повреда и отправяне на закани с убийство

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу четирима за отвличане, нанасяне на средна телесна повреда и отправяне на закани с убийство.

Обвинението срещу Демир М., Асан Ю., Мерджидин Ю. и Георги Д.  е за това, че на 25.04.2017 г. в гр.Русе и землищата на селата Червена вода и Николово, обл. Русе,  отвлякъл другиго – С.  Б., като деянието е извършено от две или повече лица и по опасен за здравето на отвлечения начин.

Срещу Асан Ю. и Мерджидин Ю. е повдигнато обвинение и за това, че на  25.04.2017 г. в град Русе и землищата на селата Червена вода и Николово,  причинили на С. Б. средна телесна повреда, изразяваща се в счупвания на 9-11-то ребра. И се заканили с убийство на същия и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. 

Обвиняемите Асан Ю. и Мерджидин Ю. са братя, Демир М. - техен братовчед,  а Георги Д. - познат. Преди няколко години неустановено лице хвърлило предмет, напоен с нефтопродукти по стената на къщата на братята, в резултат на което възникнал пожар. През 2014 година в къщата на Демир М. също бил възникнал пожар, за който имал съмнения, че е умишлен. След двата пожара обвиняемите започнали да търсят извършителя на палежите, като съмненията им се насочили към пострадалия. На 25.04.2017 г. си уговори среща с него. Накарали го да седне на задната седалка на лекия автомобил и го отвели в гориста местност. Нанесли му побой и го заплашили, като през цялото време го карали да направи признания за палежа. Късно вечерта го върнали на мястото, откъдето го взели, като го заплашили да не казва за случая.

Обвиняемите са с взета мярка задържане под стража.

Предвиденото в закона наказание за най-тежкото обвинение (отвличането) е от 10 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на виновния.

Предстои разглеждане на делото от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари