Оставиха в ареста русенец с 22 присъди, спипан по време на кражба

0
60-годишният престъпник е задържан отново на 9 януари тази година
60-годишният престъпник е задържан отново на 9 януари тази година Снимка: Getty Images

60-годишният престъпник е задържан отново на 9 януари тази година

Задържане под стража“ постанови Районен съдРусе по отношение на 60-годишния А. Д., обвинен в опит за кражба в условията на опасен рецидив на 09.01.2022 г.

Мъжът е бил осъждан общо 22 пъти основно за престъпления против собствеността. Последното наказание от 2 години лишаване от свобода при строг режим отново за кражба е изтърпял на 31.05.2018 г. Защитникът му поиска по-лека мярка за неотклонение с мотив наличието на постоянен адрес.

Районен съд - Русе счете, че съпричастността на А. Д. в извършването на престъплението се доказва от всички доказателства по делото: показанията на пострадалия, че е забелязал обвиняемия да се крие в съседен имот, а след това да бяга; протокола за оглед на местопроизшествие, от който е видно, че пред един от прозорците е намерена отвертка; протокол за доброволно предаване, с който А. Д. е предал раницата с намиращите се в нея множество вещи, за които не е дал обяснения за собственост и произход. За престъплението, в което е обвинен възрастния мъж, в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години. Според съда, мярка за неотклонение, различна от „задържане под стража“, може да доведе до извършване на ново престъпление или укриване от страна на А. Д., предвид това, че наложените му и изтърпяни до настоящия момент наказания не са реализирали превъзпитателен и превантивен резултат.

Определението на Районен съдРусе, с което е взета по отношение на А. Д. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари