Русенският съд остави в ареста трима наркодилъри

0
Затвор от 8 години грози всеки от заловените престъпници
Затвор от 8 години грози всеки от заловените престъпници

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Русе и взе мерки за неотклонение „задържане под стража” по отношение на три лица.

Тримата са привлечени в качеството на обвиняеми за извършване на тежки умишлени престъпления по чл.354а, ал.1 от НК, за всяко от които законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба, съобщиха от прокуратурата.

К. Т. е обвиняем за държане без надлежно разрешително с цел разпространение и за разпространение на високорискови наркотични вещества – 1,2649 гр. кокаин и общо 118 гр. марихуана – престъпление по чл.354а, ал.1, пр.4 НК,

Д. М. - за придобиване от И.Й. и държане с цел разпространение на неограничен кръг лица на високорискови наркотични вещества – 15 г. марихуана – престъпление по чл.354а, ал.1, пр.3 и пр.4 от НК,  

И. Й. - за придобиване от К. Т. и държане с цел разпространение, а така също и разпространение на три лица на марихуана – престъпление по чл.354а, ал.1, пр.3, пр.4, пр.5.

Съдът прие за основателни доводите на Окръжна прокуратура - Русе, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че тримата са автори на деянието, за което им е повдигнато обвинение. Съществува опасност те да се укрият или извършат друго престъпление, която се обуславя от висока степен на обществена опасност на конкретните престъпления и начина на извършване на деянията – установена схема на разпространение на наркотичните вещества на територията на гр. Русе и ролята на лицата, включени в нея. Поради което съдът взе по отношение на тримата мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Определението подлежи на обжалване пред ВТАС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари