Съдът оправда Огнян Донев за укриване на 63 милиона лева данъци

0
Неговият съдружник също беше обявен за невинен
Неговият съдружник също беше обявен за невинен Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд призна фармацевтичният бос Огнян Донев за невинен по обвиненията за укриване на данъци.

Неговият съдружник в „Софарма” и изпълнителен директор на „Телсо” АД също беше обявен за невинен от съдия Даниела Борисова, съобщава bTV.

Двамата са подсъдими за укриване на данъци от седем сделки с акции на „Софарма“ и в различни конфигурации между няколко фирми. Според обвинението Донев дължи около 63 млн лв., а Борисов близо 7,5 млн. лв. Процесът започна преди 7 години.

Огнян Донев застана на подсъдимата скамейка, след като прокуратурата го обвини, че през 2007 г. като изпълнителен директор на „ЕЛФАРМА“ АД не е изплатил данъци на фирмата от 62 779 725 лева. Според обвинението в данъчната декларация не декларирал увеличение на годишния финансов резултат в общ размер от 418 531 500 лева. Това увеличение е формирано вследствие на извършени сделки с акции извън регулирания български борсов пазар и между свързани лица, както се изброяват 7 такива сделки от 2006 г.

На съд е предаден и Борис Борисов, за това, че на 30.03.2009 г. в гр. София като изпълнителен директор на „ТЕЛСО” АД с ЕИК 131176385 избегнал установяването и плащането на данъчни задължения на „ТЕЛСО“АД в особено големи размери - 7 483 105, 19 лева. В годишната данъчна декларация не декларирал увеличение на годишния финансов резултат в общ размер от 74 831 051, 94 лева. Това увеличение е формирано вследствие на извършени сделки с акции извън регулирания български борсов пазар, както се посочват две такива сделки от 2008 г. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари