Руснаци превърнаха Жигула в луноход

2
Блогърите от "Гараж 54" успяха да се повозят на колата с колела от арматурно желязо
Блогърите от "Гараж 54" успяха да се повозят на колата с колела от арматурно желязо

Блогърите от "Гараж 54" успяха да се повозят на колата с колела от арматурно желязо

Руски блогъри направиха Жигули с колела под формата на огромни арматурни топки. Автори на проекта са създателите на YouTube канала Garage 54. За всяко "колело" те използват дебела армировка, която е закръглена на специална машина, пише Факти.бг.

След което няколкото елемента са заварени заедно, закрепвайки конструкцията към главината. Вътре в конструкцията има носеща ос, която осигурява необходимата твърдост на колелото. След заваряването всяко колело е боядисано в бяло, за да съответства на тона на купето на автомобила.

Като експериментална кола за странната иновация, руснаците избират Жигули. След като цялата работа приключва, започва и реален тест драйв. Въпреки много специфичния дизайн на колелата, авторът на видеото успява да подкара Жигулата. Единственият проблем е, че топките са кухи отвътре и там моментално се наслои сняг, но след няколко опита колата дори успя да ускори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари