Руснаци панически разпродават имоти в Анталия

0
Смята се, че руснаци притежават около 10 000 ваканционни жилища, ресторанти и хотели в Турция
Смята се, че руснаци притежават около 10 000 ваканционни жилища, ресторанти и хотели в Турция

Руснаци разпродават имотите си в Анталия и други курорти, уплашени от обтягането на отношенията между двете страни заради сваления руски бомбардировач, съобщи руската секция на Би Би Си, като се позова на очевидци, отбелязва "Сега".

"Хората започнаха бързо да се паникьосват и да продават жилища в Анталия. Местни групи във Фейсбук са затрупани с такива предложения", разказва брокерката Олга Шевцова, която работи в Турция. „Мисля, че поне за половин година сме попаднали в яма. Но аз не се плаша. Даже мисля да изкупя апартаменти докато са евтини. Не мога да си представя имотния пазар в Турция без руснаците.“

Депутати от Държавната дума обаче предлагат да се забранят сделките на руснаци с недвижими имоти в Турция като част от санкциите заради сваления самолет.
Руснаците традиционно са в тройката на най-активните чуждестранни купувачи на имоти в Турция заедно с германците и британците.

В Анталия и други курорти цели квартали говорят на руски.

Заради влошаването на двустранните отношения в момента се готвят да напуснат Анталия последните големи групи руски туристи, които бяха настанени там като компенсация след отменянето на почивките им египетски курорти заради свалянето на руския пътнически самолет над Синай на 31 октомври.

Брокери прогнозират, че изтеглянето на руснаците от турския пазар може да снижи цените на някои имоти с 50-70%.

Смята се, че руснаци притежават около 10 000 ваканционни жилища, ресторанти и хотели в Турция. Напоследък те бяха започнали да проявяват интерес и към недвижими имоти в Истанбул.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари