Задържаха 13 души за инцидента с кабинковия лифт в Турция

0
Смята се, че е причинен от корозия на метални конструкции
Смята се, че е причинен от корозия на метални конструкции Снимка: AP/dia images

Смята се, че е причинен от корозия на метални конструкции

Властите в Турция са задържали 13 души като част от разследване на инцидент с въжен лифт в Турция, при който загина човек и се смята, че е причинен от корозия на метални конструкции. Това е заявил министърът на правосъдието Йълмаз Тунч, предава РИА Новости, цитирана от агенция Фокус.

Спасителите завършиха евакуацията на всички 174 души, блокирани в кабините на лифта в Анталия, Турция.

Тунч е уточнил, че инцидентът е довел до смъртта на човек, а общо 17 души са ранени. Министърът на правосъдието е написал в социалната мрежа X, че въз основа на предварителен оглед е установено, че фирмата, обслужваща фуникуляра, няма план за евакуация в случай на авария.

"Издадени са заповеди за задържане на 13 души, сред които служители на компанията-оператор, както и фирмата, отговаряща за поддръжката на системата".

"Предварителният доклад, изготвен от експерти като част от разследването, установи причината за инцидента като липса на крепежни елементи в точките на закрепване на опорите на кабинковия лифт или тяхната корозия. Носачът на кабинковия лифт е счупен след повреда на системата от макари", е информирал министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари