Руското посолство публикува мнение, в което българи са наречени "олигофрени и малоумници"

0
Елхата в София е в основата на скандала
Елхата в София е в основата на скандала Снимка: Дневник

На страницата си в социалната мрежа "Фейсбук" посолството на Русия в България публикува мнение от сайта "Класа.бг", в което протестиращи край елхата, дарена от руското правителство на София и поставена на центъра с подкрепата на посолството на Москва, са наречени "олигофрени и малоумници".

В коментара, озаглавен "По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма" и подписан от Костадин Костадинов, се обяснява, че никой в България нямало да разбере за подарената елха "заради бруталната американска цензура по уж "българските" медии, които позволяват за Русия да се говори само лошо и нищо друго освен лошо".

"Благодарение на безпримерния идиотизъм на малка група софийски умнокрасиви протестъри обаче цяла България разбра за елхата", пише в текста. В него се отбелязва и, че това е първият в историята на света протест срещу елха.

Авторът може би има предвид флашмоба "Свобода за украинските моряци", на който до елхата на 23 декември в 15 часа се събраха граждани, които призоваха за незабавно освобождаване на 24-та украински моряци, отвлечени след руската атака срещу украински кораби на 23 ноември. "Ще сложим по едно хартиено корабче на елхата за всеки задържан моряк. И да не забравяме, че сред тях има и украинец с български произход", пишат организаторите на проявата във "Фейсбук".

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари