Шествие в подкрепа на Украйна в София: Не сме неутрални!

2
Събитието е под наслов "Не сме неутрални!", а конкретният повод за протеста са убийствата на цивилни в Буча
Събитието е под наслов "Не сме неутрални!", а конкретният повод за протеста са убийствата на цивилни в Буча Снимка: БГНЕС

България застана на правилната страна на историята – поредно шествие в подкрепа на Украйна събра множество граждани в центъра на София, предаде БГНЕС

На пл. „Св. Александър Невски“ се събраха много граждани, подкрепящи Украйна, протестиращите разпънаха големи български и украински знамена.

Събитието е под наслов "Не сме неутрални!", а конкретният повод за протеста са убийствата на цивилни в Буча. Организатори са същите, които инициираха големия протест в подкрепа на Украйна преди две седмици, който събра над 10 000 души.

Не можем да останем неутрални като държава. Трябва да помогнем на Украйна да защити децата си от тази безподобна агресия, в това число и с военно-отбранителна помощ. Всички наши партньори в Европейския съюз вече го направиха без нас и Унгария, заявиха организаторите на протеста.

"Българското общество е толкова разделено, че няма как да бъде наречено адекватно. То е толкова разкрачено, колкото и предишната власт. За мен това е тъжно", каза журналистът Иво Инджев пред БГНЕС.

"Нашият огромен късмет е, че сме под чадъра на НАТО. Военна заплаха за България едва ли съществува, но това, че тук се разпалват "рашистки" страсти. Аз вече изхвърлям от моя речник думата "русофилия". "Обичаш България, но си готов да воюваш срещу нея на страната на чуждия агресор. За такава болест става въпрос", добави Инджев.

"Така 90-те години се надявахме по един естествен път да си отиде комунизмът, а той не си отиде. Мутира и се разпространи в различни партии. Не можем да разчитаме на това. Младите българи се разбягаха на запад, защото искат по-добър живот, но тук в България много трудно си пробива път истината след толкова години проруски медийни бомбардировки", каза Инджев.

"Най-перверзното е, че демокрацията се използва за авторитарни цели. Тези, които искат да смачкат демократите в България, това са хората на Копейкин. Същите те крещят, че имат право на мнение, „рашизмът“ не е мнение, той е престъпление. Аз изчезнах от българските медии поради две причини. Едната е, че съм критичен към Русия, а другата е мнението ми към Бойко Борисов", допълни той. "Масовият българин загуби чувство за ориентация кое е добро и зло", добави той. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    ...
    западът почти е глътнал България. въпрос на време е да я смели. това се опитват да направят и с Русия, да я разкъсат и разграбят, умират от злоба и завист вглеждайки се колко много има тя и колко малко те. но както казва най-влиятелният човек на планетата "Россия так не работает..." с нея няма да ви се получи. Русия ще си остане стожер на християнството и националния си суверинитет до края на света.
  • 7
    3
    Ммм
    От тъпи по - тъпи са тези софиянци
  • 8
    2
    И колко
    От "протестиращите" са от украинските бежанци?? Не мисля че нормален българин би искал държавата му да се превърне в бойно поле. Всички сладки приказки как Западът го е една за народа са кьор фишек, запада иска територията без населението й.
  • 5
    1
    Вождът
    Каза: - Ние не сме неутрални, ние сме либерални, ние сме хом....!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари