Руските сили са нанесли удари по Харковска област

0
Ударите са били нанесени с ракетен комплекс С-300
Ударите са били нанесени с ракетен комплекс С-300

Ударите са били нанесени с ракетен комплекс С-300

Руските сили са нанесли удари по Харковска област, съобщават Ройтерс и украинската агенция УНИАН.

Информацията е била публикувана от ръководителя на държавната администрация в Харковска област Олег Синегубов. "Окупаторите нанасят удари. На вниманието на жителите на град Харков и областта, идете в убежищата", съобщил е той в Телеграм.

По предварителни данни ударите са били нанесени с ракетен комплекс С-300, съобщи началникът на харковския гарнизон Сергей Мелник. Информацията за разрушения и жертви се изяснява, добави той в Телеграм, като призова гражданите да не напускат убежищата до обявяването на отбой.

По-късно кметът на града Игор Терехов съобщи, че градът отново е подложен на обстрел, по предварителни данни са поразени нежилищни помещения и е избухнал пожар. Няма данни за пострадали.

Днес на цялата територия на Украйна беше обявена въздушна тревога. Обявена е ракетна заплаха на цялата територия на страната.

Снощи на обстрел с касетъчни боеприпаси беше подложена Константиновка. Ранени бяха трима местни жители, включително 13-годишно момче.

Високопоставен украински служител съобщи вчера за тежки сражения в североизточната част на страната, като силите на Киев са удържали позициите си и са постигнали успехи в някои райони. Руските военни от своя страна заявиха, че са спрели украинските сили в североизточната част на страната. Те добавиха, че са свалили три украински дрона, които са се опитали да нанесат удар по Москва, като са повредили висока сграда, в която според сведенията се помещават правителствени служби.

Украинският президент Володимир Зеленски определи вчерашния ден "добър ден, силен ден" на фронта, особено край Бахмут, където украинските сили твърдят, че си връщат позиции, загубени при превземането на града от руските сили през май. Украйна не е поела пряка отговорност за атаките с дронове, при които беше ранен едни човек, но Зеленски заяви, че войната "постепенно се завръща на територията на Русия - в нейните символични центрове".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари