Руска лекоатлетка загина трагично в Хималаите

0
Надежда Оленйева беше затрупана от лавина
Надежда Оленйева беше затрупана от лавина

Надежда Оленйева беше затрупана от лавина

След няколко дни издирване стана ясно, че известната руска лекоатлетка Надежда Оленйева е мъртва в Непал, съобщи Федерацията по алпинизъм на Русия. Тя беше затрупана от лавина в Хималаите, информира Труд.

Трагичната новина за смъртта на Надежда, която е родена през 1985 г., потвърди членът на борда на Асоциацията за планиране на Русия Александър Яковенко. Той установил, че на мястото на пукнатината, където е паднало момичето, се е стоварила лавина. Спасителният хеликоптер не успя да намери рускинята заради трудните условия.

- Снощи започна да вали сняг и видимостта беше ниска. Пилотът успя да прелети в такива условия с едно от момчетата, които знаеха местоположението на Надежда. Те пробиха облаците и излетяха, но не можаха да намерят алпинистката. Снегът се спусна отгоре като лавина и покри всичко, релефът се промени. Вече всичко е различно, не е както на предварителните снимки. Няма смисъл да изпълняваме мисията отново - се посочва в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    До №1
    Бако, ти си евро толерастки дебил. Кой ти плаща?
  • -4
    3
    Братушката Пенджо
    А толкова я обичах, и имах планове другарката да ми стане трета поредна съпруга. С вазелина ми е безинтересно вече. КПСС+БКП= Вечна дружба.
  • 10
    2
    до 1
    Бахта в дебила! Дано да ти плащат за спаменето тук, защото ако това не се случва, значи си абсолютен идиот. iw
  • -4
    1
    БРАВО!
    Още една рушлямска окупаторка по-малко! Само не е ясно защо е била допусната извън пределите на ТероруZZшлямия? Слава на нашите украински братя! АМИН!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари