Русия: Ще изградим тесни връзки със Северна Корея "във всички сфери"

3
САЩ изразяват опасения, че Пхенян доставя оръжия и боеприпаси на Москва
САЩ изразяват опасения, че Пхенян доставя оръжия и боеприпаси на Москва Снимка: EPA

САЩ изразяват опасения, че Пхенян доставя оръжия и боеприпаси на Москва

Русия заяви днес, че планира да изгради тесни отношения със Северна Корея във всички сфери, предаде Ройтерс. Изявлението бе направено ден, след като Южна Корея, Япония и Съединените щати, които смятат, че Пхенян доставя оръжия на Москва, осъдиха тези доставки.

В отговор на въпрос за обвинението, отправено от трите страни, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза: "Има много такива съобщения, всички те по правило са безпочвени".

"Северна Корея е наш съсед и ние продължаваме да развиваме близки отношения във всички сфери", каза още Песков.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и руският президент Владимир Путин се срещнаха в Русия миналия месец и обсъдиха теми, свързани с отбраната, войната в Украйна и възможната помощ от Русия за севернокорейската сателитна програма.

Съединените щати и съюзниците им изразяват опасения, че Ким доставя оръжия и боеприпаси на Русия, които тя да използва срещу Украйна.

Южна Корея, Япония и САЩ решително осъждат доставката на оръжия на Москва от Северна Корея, се казва в общо изявление на Сеул, Токио и Вашингтон, публикувано днес, предаде Франс прес. Трите държави уверяват, че Пхенян вече няколко пъти е доставил оръжия на Москва.

Русия и Северна Корея, които исторически са съюзници, са обект на международни санкции, отбелязва АФП.

"Подчертаваме, че доставките на оръжия за и от от КНДР (. . .) представляват нарушение на няколко резолюции на Съвета за сигурност на ООН", се казва в общото изявление на Южна Корея, Япония и САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    да попитам,
    Че нещо няма новини от Украйната, взеха ли вече Крим, че Зеленски обеща още напролет, да почиват на лято в Крим?!? Нали с котетата, брадлитата и челънджърите щяха да направят перемогата, ся кво чакат - Ф16 и АТАКМС
  • -2
    10
    Вярно е ванчо,
    че си умен си по цялата глава, едно и също си дрънчиш и друга няма! Абе, да не ти е отказала някоя рускиня, или руснак, знам ли, че толкова си им набрал?!?
  • 3
    9
    Ванка с танка
    Ох малоумник,никого не наричам братя,руските подлоги наричате онези азиатски орди братя.Виж някъде някого да съм нарекъл брат.Аз имам само един и той е три години по малък от мен.Вие руски копелета недоклатени искате да имате братя.Хак ви е да ви го набиват със топките ,че да ви хареса.Свалихте всичко дето лети ,взривихте всички доставки от Европейския съюз и НАТО,избихте всички нацики ,завладяхте Киев, Полша,мечтаехте за Ламанша.Идиоти сте вие гъзолизци бг ватниците.Братя им били,какво руско имаш плиткоумни Ко...да еба и руските ви шматки,
  • -5
    8
    ооо ванчо,
    Всички знаем, че си умен по цялата глава и обичаш да повтаряш опорките дето ги четеш в мрежата! Ами да ти задам един въпрос, който ще ти предизвика вътрешен сърбеж в главата и няма да можеш да се почешеш! Абе, Ванка, кои са тези от „златния милиард“ и каква част са от земното население?!? Да си чувал сентенцията „няма вечни приятели, има вечни интереси“?!? И какво ни казва тя, а Ванчо?!? Много лесно наричаш едни братя, други боклук, утре да не обърнеш палачинката европеецо, дето в европата те броят за трето качество! Смешко!
  • 6
    7
    Ванка с танка
    Сменяш Ника и оставаш пак толкова тъп,Ко уя ми държаха ,че не се обединиха с Китай ,600 дни не им ли стигна.И как го виждаш Китай да остави големия си пазар САЩ и Европа ,за един въшлив пазар Русия с БВП колкото Испания.Недей писа глупости.Ако се обединяват с Северна Корея само незнам кой ще е на далавера...рашките или кимчовците.Щр имат място де ще се крият след края на Пудинга
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари