Русия овладя Донецка област

3
Трите моста, по които местните жители можеха да избягат, са разрушени
Трите моста, по които местните жители можеха да избягат, са разрушени Снимка: Кадър от БНТ

Вече няма безопасно място в Донецка област, предупредиха украинските власти, цитирани от БНТ.

Последните украински части, които бяха в Северодонецк, получиха заповед да напуснат града. Предполага се, че там са останали около 12 000 цивилни.

Стотици продължават да се укриват в бункерите на завод "Азот". Трите моста, по които местните жители можеха да избягат, са разрушени.

Съседният град Лисичанск скоро също може да падне. Териториите на юг от него вече са под руски контрол.

След като превзеха няколко села в района, руските сили напредват бързо и се опитват да обсадят града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    7
    Калибр
    Я ти дето подкрепяш улеите отивай да им помагаш че на Путин му трябват работници да чистят тоалетните в Сибир . От тях ще изберат и жена за н анални навални
  • -4
    6
    любопитен
    През 1939 и няколко следващи години и Хитлер така славно "освобождаваше" територии за господството на арийската нация и в защита на немските интереси. Всеки един диктатор и завоевател, освен по ниския си ръст и болния си мъзок, си приличат и по съдбата - тотален крах. Демокрацията има някои слабости, като най-голямата слабост е, че е диалогична, мека, нерешителна. Но рано или късно, когато демокрацията е заплащена от диктатурата, винаги е побеждавала
  • 8
    5
    colibri
    Встатията удобно се пропуска, че самите украинци се хвалеха, че са взривили мостовете, за да спрат евентуално настъпление на руснаците.Дори от съветниците на Зеленски получиха одобрение за постъпката си.Има записи-може да се провери-УКРАЙНА 24.
  • 13
    4
    до 2-рия
    Под "цяла България" имаш предвид шепа шизофренясали фашаги като теб :D Дори НОВА ТВ пробваха преди време да пуснат анкета на чия страна са българите във военния конфликт и като видяха резултата бързо-бързо я свалиха. Явно пропагандната машина на ФАЩ и Западна Европа не дава необходимия резултат. ;)
  • 13
    3
    19375
    А не може ли ти украинки трол да мреш в л...а слава Русия
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари