Русия облекчава мерки на фона на рекорден брой на новозаразени с Covid

0
Отпада задължителната самоизолация на контактните на разболели се с коронавирус
Отпада задължителната самоизолация на контактните на разболели се с коронавирус Снимка: Alexander Nemenov/AFP via Getty

Отпада задължителната самоизолация на контактните на разболели се с коронавирус

От утре в Русия няма да е задължителна самоизолацията на контактните на разболели се Covid-19, пише "Ройтерс", позовавайки се на рускитe здравни власти.

Облекчаването на някои от ограниченията заради коронавируса идва на фона на нов дневен рекорд на новозаразени - над 177 хиляди, отбелязва още агенцията, цитирана от БНР.

В Москва е вероятно да бъде отменено изискването за изолация за училища и детски градини от следващата седмица, съобщиха от оператината група за коронавируса в руската столица.

Главният санитарен лекар на Русия Анна Попова заяви по-рано тази седмица, че някои от ограниченията вече не са разумни, тъй като вариантът омикрон се разпространява твърде бързо. До 20 процента от инфектираните в Русия и 40 на сто от тези в Москва нямат симптоми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари