Рекордни над 74 000 новозаразени с коронавирус в Турция

0
Здравният министър Фахреттин Коджа отбеляза, че това увеличение не се е отразило на броя на смъртните случаи
Здравният министър Фахреттин Коджа отбеляза, че това увеличение не се е отразило на броя на смъртните случаи Снимка: AFP

Здравният министър Фахреттин Коджа отбеляза, че това увеличение не се е отразило на броя на смъртните случаи

Рекордните 74 266 нови случая на коронавирус са регистрирани през последните 24 часа в Турция при направени 430 253 теста, съобщи турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на данни, публикувани от турското министерство на здравеопазването.

Починали в резултат на болестта са 137 души, а 39 226 са оздравели, информира БТА.

Вчера броят на регистрираните нови случаи на КОВИД-19 в Турция бе 65 236, а починалите в резултат на болестта бяха 141.

Турският здравен министър Фахреттин Коджа посочи днес, че има явно увеличение на броя на случаите, като отбеляза, че това увеличение не се е отразило на броя на смъртните случаи. Той добави обаче, че колкото повече случаите, дължащи се на варианта Омикрон, стават доминиращи, източник на опасност за хората от рисковите групи ще бъде Омикрон и при възрастните и хората с хронични заболявания той може да доведе и до смъртни случаи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари