Франция пред шеста вълна: Заразените за денонощие са над 200 000

0
В страната ограничителните мерки паднаха преди две седмици, а с това започна стремително нарастване на случаите
В страната ограничителните мерки паднаха преди две седмици, а с това започна стремително нарастване на случаите Снимка: iStock

В страната ограничителните мерки паднаха преди две седмици, а с това започна стремително нарастване на случаите

Докато България се готви за отпадане на мерките срещу COVID, в много европейски страни все по-усилено се говори за шеста вълна на пандемията. Франция отново е с рекорден брой новозаболели за последните 24 часа - повече от 200 000 души.

В страната ограничителните мерки паднаха преди две седмици, а с това започна стремително нарастване на случаите. Много специалисти са категорични, че става въпрос за шеста вълна на коронавируса, други пък са на мнение, че това е нов пик на петата, информира NOVA.

Не само във Франция, в страни от Европа и света, има увеличение на случаите на заболели с варианта Омикрон - ВА 2. Във вторник Франция регистрира 217 000 случая - най-високият брой на Стария континент.

Страната беше с едни от най-строгите COVID мерки през цялата пандемия. СЗО предупреди, че ранното отпадане на всички ограничения може да бъде много опасно. На този фон в Австрия заради ръст на заразените маските се връщат.

На този етап във Франция не се обсъжда връщане на мерките или маските. Правителството очаква пикът на шестата вълна през средата на април. Именно тогава е първият тур на президентските избори. Стана ясно, че до урните ще се допускат дори гласоподаватели с COVID-19.

Все още не се наблюдава претоварване на болниците в страната. Налице обаче е значителен ръст на приетите в интензивните отделения. Броят им е скочил 12%. Голяма част от хората обаче прекарват заболяването леко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ===
    Това след друсането на украински сволочи по голи синьо-жълти ц!ци пред Айфеловата кула ли се получи ? https://www.youtube.com/watch?v=HqgpZraiJZA
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари