Русенци ще гледат премиерно "Бъркотии в операта" с Милица Гладнишка и Ненчо Балабанов

1
В сценария солистите, музикантите и артистите Милица Гладнишка и Ненчо Балабанов представят своя различен поглед върху познати и обичани оперни произведения
В сценария солистите, музикантите и артистите Милица Гладнишка и Ненчо Балабанов представят своя различен поглед върху познати и обичани оперни произведения

Премиерата на оперния шарж "Бъркотии в операта" ще бъде представена на 22 април тази година в зала "Арена ОЗК" в Русе

"Наистина ще е шарж, изпълнен с чувство за хумор. Живеем в ситуация, в която искаме да се смеем", каза режисьорът и сценарист на спектакъла Симеон Симеонов, цитиран от БТА.

Той обясни, че "Бъркотии в операта" разказва как по едно и също време се сблъскват два концерта - оперен и джазов, в една арена и за ужас на двамата главни герои. Те решават да не става скандал, а да измислят нещо и успяват.

В сценария солистите, музикантите и артистите Милица Гладнишка и Ненчо Балабанов представят своя различен поглед върху познати и обичани оперни произведения. Използвани са специалните похвати на джаза, като аранжиментите са на Ангел Заберски и Михаил Йосифов.

"Милица Гладнишка и Ненчо Балабанов са разкошни певци артисти", каза още Симеонов.

Диригентът Димитър Костов обясни, че това са концертите, от които публиката има нужда. Идеята е, когато зрителят напусне залата, да остане с много приятно и оптимистично настроение.

Ненчо Балабанов, каза, че за него това е невероятен експеримент в оперното изкуство.

"За мен ще бъде невероятно преживяване. С Милица Гладнишка си партнираме много добре и се получават много интересни моменти в този концерт-спектакъл. Сигурен съм, че хората ще се заредят много положително. В спектакъла има много намигвания, много забавление, пищно е, мащабно е, смело е", обясни актьорът.

Балабанов каза още, че се надява подобен спектакъл да накара младите хора да се влюбят в оперното изкуство и след това да гледат сериозно оперно заглавие.

В "Бъркотии в операта" участват хор, балет и оркестър на Русенската опера. След Русе спектакълът ще бъде представен и в други градове в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари