Премиера на спектакъла "Зле опазеното момиче" в Русенската опера

0
В представлението има хумор, театър, пантомима, както и сериозен балет
В представлението има хумор, театър, пантомима, както и сериозен балет Снимка: Dunavmost

Премиерата на балетния спектакъл "Зле опазеното момиче" - балет в две действия от Петер Хертел, ще бъде представен на 8 ноември /петък/ на сцената на Русенската опера.

Това съобщи директорът на културната институция в града Иван Кюркчиев, предава БТА.

Режисьорът Марияна Захариева обясни, че в спектакъла има хумор, театър, пантомима, както и сериозен балет. По думите й той ще изненада публиката като възприятие.

Сценографията е дело на Иван Токаджиев, който заяви, че ръководството на Русенската опера прави чудеса в трудно време, осъществявайки сериозни спектакли.

Художественият ръководител на балетната трупа Весела Василева обясни, че балетът е за деца и възрастни. На сцената ще излязат български, италиански и японски балетисти. В образа на Марцелина ще се превъплъти Михаил Дамянов.

"За първи път ми се налага да играя женска роля. Смятам, че ще се справя. Всички се забавляваме по време на репетициите", обясни Дамянов.

В Русе балетът "Зле опазеното момиче" е представен за първи път на 25 декември 1980 година. Постановъчният екип тогава е с хореограф Петър Луканов, а художници са Петър Попов и Мария Трендафилова.

Иван Кюркчиев информира, че до края на сезона публиката ще види в Русе още две премиери на балетни спектакли - "Ян Бибиян" и "Баядерка".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари