Русенци протестираха срещу мръсния въздух пред премиера

3

Николай Денков увери протестиращите, че МОСВ е наясно със ситуацията

Започна изграждането на магистрала "Русе - Велико Търново". Началото поставиха със символична първа копка в района на Бяла премиерът Николай Денков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и зам.-министърът на транспорта Димитър Недялков, съобщава БНТ. Трасето ще е с дължина от близо 133 км. То ще започва от района на Дунав мост при Русе и ще достига до град Дебелец, където трафикът се разделя в посока "Шипка" и Прохода на Републиката.

Автомагистралата е разделена условно на 3 участъка, като строителните дейности започнаха от обхода на град Бяла.

За тази част има готов технически проект, завършени отчуждения и издадено разрешение за строеж. За останалите две части от автомагистралата продължава изготвянето на техническите проекти и теренното обезпечаване на трасето. Регионалният министър Андрей Цеков заяви, че през пролетта на 2024 г. трябва да започне изграждането на участъка от Русе до Бяла, а цялото трасе трябва да е завършено в рамките на следващите 5 години.

Проектът е от изключително значение за региона, като беше дадена заявка с изграждането на аутобана да се сложи край на дисбаланса между Северна и Южна България. Освен подобряване на транспортната свързаност с това се очаква и значително намаляване на произшествията. Настоящият път между Русе и Велико Търново е в челото на черната класация за най-опасните отсечки в страната, като тази есен дори бяха монтирани разделителни колчета в участъците с най-чести инциденти.

Новото трасе ще е с автомагистрален габарит с две активни и една аварийна лента за движение в посока, средна разделителна ивица и банкети. Предвидени са необходимите пътни възли и връзки, за да може хората от отделните населени места да имат бърз и удобен достъп до аутобана.

Церемонията по първа копка беше съпроводена и от поредния протест срещу замърсяването на въздуха в Русе, след като през последните дни отново зачестиха сигналите за остри и неприятни миризми в крайдунавския град. Премиерът Денков разговаря с протестиращите и ги увери, че МОСВ е наясно със ситуацията и се полагат усилия за разрешаване на този проблем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    17
    Русенец
    До 2: И аз, както коментиращият от коментар 1, се пиша Русенец с главна буква. Сигурно си чувал, че прякорите се пишат с главна буква. Иначе, много бързаш да правиш забележки за грамотността на този и онзи.
  • 1
    16
    Хуй
    Браво това е една добра инициатива. Мирният протест е начинът да се заяви позиция, отговаряща на Евроантарктическите ценности! Поздрав и на комисарите.
  • -1
    15
    и още малоумие
    Един човечец с коментар 9 се опитал да остроумничи. И най-вече да се оплаква как заплатката му била 720 лв. Ами за толкова си учил, чиче. Но пък не ти пречи да навърташ ток за 260 лв., и всичко това сам си признава. Явно може да си го позволи, нали от града купува само сол, всичко друго от село. Едновременно защитник на твърдото гориво за отопление. Ей, хора, ако си губите мисълта на второто изречение, що пишете изобщо някъде?!
  • -5
    14
    Цонка
    Пишман еколозите на ДБ протестират срещу собственият си министър и имитират дейност! Политимеско малоумие или шизорения? А къде е Ванко Ушите? Скатан при Балетиста? Много сте смешни!
  • 0
    13
    Русенец
    До 2: Никой не те кара да четеш какво съм написал. Ако те дразни, че нищо не се прави както трябва в посока чистотата на въздуха в Русе, не вини мен. Според мен те дразнят хора, които го изказват гласно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари